logopantalone

Van harte welkom bij Theater Pantalone in IJsselstein!

Op onze website vindt u alle informatie over ons theater, u kunt kaarten bestellen, de routebeschrijving bekijken of meer informatie over verhuur opzoeken.

Mist u informatie of heeft u een specifieke vraag, klik hier om contact op te nemen.

Starting here starting now

21/22 januari

u pas zonderleeftijdJewel Box Musical Theatre

Musical van Richard Maltby JR en David Shire

kaartjes bestellen

  

info

za 21 januari 20.00 uur
zo 22 januari 14.00 uur


EUR 15,00

 

 

STARTING HERE STARTING NOWJBMT fulllogo

Musical van Richard Maltby JR en David Shire

Jewel Box Musical Theatre presenteert met trots de geraffineerde off-Broadway-musical "Starting Here, Starting Now". De partituur bevat romantische, grappige, soms scherpe teksten van Richard Maltby Jr. en melodieuze, emotionele muziek van David Shire. "Starting Here, Starting Now" is een unieke muzikale voorstelling die liedjes bevat uit de beginperiode van Maltby en Shire’s samenwerking. Hun carrière bereikte later vele hoogtepunten met shows als "Baby", "Big" en "Closer Than Ever".

Alle nummers in "SHSN" zijn afkomstig uit een reeks musicals die het team in de jaren 60 schreef: Stukken als “The Sap of Life”, “Love Match” (over de romance tussen koningin Victoria en prins Albert) en “How Do You Do, I Love You!” (dat speelt tegen de achtergrond van de opkomende hype van computer dating uit de zestiger jaren). Deze shows hebben Broadway niet gehaald. Maar de nummers waren meer dan goed. Ze waren fantastisch. Een handvol daarvan (“Starting Here, Starting Now”, “Autumn”, “What About Today?”) werden opgepikt en opgenomen door Barbra Streisand. Dit hielp om Maltby en Shire op de muzikale kaart te zetten. Aan het eind van de jaren 60 zag ieder huishouden in Amerika dat een tv had Barbra's televisiespecials en haar platen vlogen over de toonbank.

Een paar jaar later, in 1976, besloot Richard Maltby om de nummers in een nieuwe setting te plaatsen: de show die zou uitgroeien tot "Starting Here, Starting Now". Hierdoor kon het publiek ervan genieten in sprankelende eenvoud, niet afgeleid door de bagage van hun oorspronkelijke, onrustige verhaallijnen. "SHSN" zit boordevol slimme en vermakelijke nummers zoals "Crossword Puzzle", "I Don't Remember Christmas", "Pleased With Myself" en "Watching The Big Parade Go By". De cast is klein, maar de nummers zijn groot, mooi en raken in het hart. Een sceptische Shire kwam naar New York om de originele productie vorm te geven (in de Manhattan Theatre Club), en werd uiteindelijk een van de meest uitgesproken supporters. In de woorden van Mr. Maltby, uit de aantekeningen van de regisseur voor de show: "'Starting Here, Start Now' mag nooit worden gezien als slechts een avond met liedjes. Het moet een avond zijn met vijfentwintig dramatische gebeurtenissen .” Ze moeten precies de juiste snaar hebben geraakt bij het publiek, want de show ging in reprise in het Barbarann Theatre Restaurant, waar 120 optredens werden gespeeld. Er werd ook een opname uitgebracht door RCA Victor/Masterworks Broadway Records, waardoor de show een nog groter publiek wist te bereiken.

De Jewel Box Musical Theater productie van “SHSN” wordt uitgevoerd door John Rinaldi, Merel Zeeman en Krissy Dorn, met muzikaal leider Frans Heemskerk aan de piano.

We kunnen niet wachten om "Starting here, starting now” met u te delen. Ga voor meer informatie over de company, artiesten en producties naar www.jewelboxmusicaltheater.com.

Deze productie wordt gepresenteerd in samenwerking met Auteursbureau ALMO namens Music Theatre International (Europe).

kwartet

 

 

 

 

artiesten

De Jewel Box Musical Theater productie van “SHSN” wordt uitgevoerd door John Rinaldi, Merel Zeeman en Krissy Dorn, met muzikaal leider Frans Heemskerk aan de piano.

John Rinaldi, geboren en getogen in de VS, zingt al meer dan 40 jaar in musicals, opera's en cabaretvoorstellingen. Hij zegt graag dat hij "in alles heeft gespeeld, van 'Aida' tot 'Evita', met wat 'Sound of Music' en 'A Little Night Music' tussendoor voor de goede orde". John

Merel Zeeman, die oorspronkelijk uit Nederland komt, zal bij het Nederlandse, Duitse en Belgische publiek bekend zijn van haar optredens in klassieke musicals, variërend van "Mamma Mia" en "Kinky Boots" tot "The Sound of Music" en "Les Miserables".

En wist je dat Merel als tiener al meespeelde met Kwibus? In theater Pantalone is ze een bekend gezicht van zanglessen, de musicalklas, als regisseur van 'Leven zonder Chris' en recent de muzikaal leiding voor de zangers van Ciske!

Merel
Krissy Dorn is een veelzijdige zangeres/actrice uit Keulen, Duitsland, die ook enkele jaren in Californië heeft gewoond (waar ze John voor het eerst ontmoette). Haar theater ervaring omvat ‘The Sound of Music', 'South Pacific' en 'Annie'. Ze zong in vele cabaretshows en heeft jarenlange ervaring in verschillende koren en showbands in Duitsland. Krissy
Frans Heemskerk nam recent de muzikaal leiding en orkestratie van de nieuwe musical "Blind Date" voor zijn rekening en was o.a. muzikaal leider voor "Tina: The Tina Turner Musical" in het Beatrix Theater in Utrecht. We zijn blij dat hij zich bij Jewel Box Musical Theater aansluit als muzikaal leider en pianist. Frank