logopantalone

Van harte welkom bij Theater Pantalone in IJsselstein!

Op onze website vindt u alle informatie over ons theater, u kunt kaarten bestellen, de routebeschrijving bekijken of meer informatie over verhuur opzoeken.

Mist u informatie of heeft u een specifieke vraag, klik hier om contact op te nemen.

expositie Bernette Zaat

6 maart - 24 april

expositie
Bernette Zaat

Gevangen emoties

te zien tijdens voorstellingen

 

 

info

6 maart- 24 april

 

Expositie Bernette Zaat

Gevangen emoties

Al meer dan 15 jaar schilder ik, Bernette Zaat bij de kunstschilder Hans Leyerzapf en beschouw me als een leerlinge van hem. Naast de wekelijkse schilderavond in zijn   atelier, werk ik ook thuis vele uren aan mijn schilderijen.

Ik maak portretten met soms een uitstapje naar een landschap. Ik begin op het doek met een onderschildering, de kleur(en) kies ik met zorg omdat die zijn rol speelt in het uiteindelijke schilderij. Daarna zet ik in een kleur het portret op en maak in verschillende olieverflagen , van donker naar licht het schilderij. 

Mijn portretten maak ik in opdracht en als vrij werk. Bij de opdrachten is het belangrijk dat ze lijken, waarbij de ogen de spiegel van de ziel zijn.

In het vrije werk heb ik ruimte voor experiment. Zo maak ik nu een serie waarbij de ogen gesloten zijn. En lukt het dan om de mens, de emoties te vangen?!

Naast olieverfschilderijen maak ik ook tekeningen met als onderwerp: geabstraheerde natuur. De tekeningen maak ik op aquarelpapier en ik gebruik pigment liners en pastelkrijt.
 

 

 

 

werk

1300px

 3300px

5300px

2300px 

4300px

6300px

   

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP, copyright Theater Pantalone