logopantalone

Van harte welkom bij Theater Pantalone in IJsselstein!

Op onze website vindt u alle informatie over ons theater, u kunt kaarten bestellen, de routebeschrijving bekijken of meer informatie over verhuur opzoeken.

Mist u informatie of heeft u een specifieke vraag, klik hier om contact op te nemen.

expositie Alex van Empel

3 sept - 10 okt

expositie
Alex van Empel

een andere beleving
van fotografie

te zien tijdens voorstellingen

 

 

info

3 sept - 10 okt

 

Expositie Alex van Empel
 DSC9229abcde 200px

Een andere beleving van fotografie.

Alex van Empel (1958), fotograaf, houdt zich al geruime tijd bezig met diverse

vormen van fotografie: sportfotografie, portretfotografie, landschapsfotografie, straatfotografie, bedrijfsfotografie, kunstfotografie, rouwfotografie en concertfotografie. Dat laatste, concertfotografie, is ontstaan vanuit een samenwerking met Azotod de Meern om als medeorganisator van blues concerten de fotografie van de diverse optredens te verzorgen.

Fotografie is bij Alex een passie waarbij hij de nadruk legt op het zorgvuldig kaderen van het beeld waarbij hij een geheel eigen kijk op de dingen heeft ontwikkeld. Met zijn foto’s probeert hij een bepaalde intimiteit op te roepen bij de toeschouwer. “Even goed kijken wat je allemaal ziet en waarom je het zo ziet zoals het is vormgegeven”

De laatste jaren met de opkomst van de digitale fotobewerking heeft Alex zich eigen technieken leren toepassen. De landschapsfoto’s veranderen van hun gedaante in soms mystieke, abstracte en kleurrijke vormen. Alex noemt dit het schilderen van de foto’s. “Een kwast vasthouden is niet aan mij besteed maar met de digitale fotobewerkingsprogramma’s geef ik mijn eigen sfeer aan de foto’s.

De fotoserie voor Pantalone zijn foto’s onder andere gemaakt in het IJsselsteinse bos, maar ook in Lage Vuursche en in Oost-Duitsland. Het zijn juist die foto’s die de kijker meeneemt in een andere beleving van het kijken naar een groep bomen.

Alle foto’s zijn gemaakt op diasec, museumkwaliteit. Diasec is het verlijmen van foto’s met de beeldzijde achter plexiglas met een achterzijde van dibond, aluminium.

De tentoonstelling in het theater Pantalone is Alex zijn eerste tentoonstelling:

“Het moest er een keer van komen.”

 

 

 

 

werk

7600px

 

 

 

6600px

 

 

2600px

 

 
4300px  

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP, copyright Theater Pantalone